Американския президент Барак Обама обвини съперника си - кандидат-президентът на републиканците Мит Ромни, че страда от „Ромнезия".
Обама изтъкна, че с наближаването на изборния ден, Ромни променя позициите си.

Републиканският кандидат за президент часове по-късно пък по време на предизборен митинг във Флорида обвини Обама, че кампанията му е била "сведена до дребни атаки и глупави игри думи". Според Ромни втори мандат за демократа не е на дневен ред, съобщава Би Би Си.

Двамата съперници ще се срещнат в понеделник в град Бока Ратон, щата Флорида за последния дебат между кандидат-президентите, който ще се фокусира върху визиите им за външната политика на САЩ.

Ромни и републиканците продължават да се съсредоточават върху начина, по който администрацията на Обама е реагирала на смъртоносно нападение в Бенгази, Либия. Припомняме, при атаката бяха убити четирима американци, включително посланикът на САЩ.

Инцидентът предизвика разпалени спорове по време на втория дебат между Ромни и Обама, който се проведе във вторник. Вероятно това ще бъде горещата тема и по време на дебата в Бока Ратон.

Пред привържениците си от Феърфакс, Вирджиния Обама обвини Ромни, че позициите му стават все по-умерени с приближаването на датата за президентските избори.
„Той забрави какви са неговите собствени позиции и той е сигурен, че вие също сте ги забравили", каза Обама, като даде диагноза за "състоянието" на съперника си - „Ромнезия".

По-късно в Дайтън Бийч, Флорида Ромни описа кампанията на Обама като "невероятно затъваща кампания".

"Гледали ли сте кампанията на Обама напоследък?" попита Ромни поддръжниците си. "Те нямат план за бъдещето, нямат план за Америка, нямат план за втори мандат. Хубаво е, че няма да има втори мандат", посочи още републиканецът.

Последните проучвания показват все по-оспорвана надпревара между двамата съперници, включително и в ключовите щати.

Анкета на CNN от петък дава 1% преднина на Ромни във Флорида, което в рамките на статистическата грешка. Друга анкета даде подобен резултат за Ромни в Айова и Ню Хемпшир.

И двамата кандидати се опитват да получат и колкото е възможно повече гласове в ранното гласуване, което вече започна в много щати в САЩ.
Самият изборен ден е на 6 ноември, вторник.