Една от водещите украински телевизионни компании "1+1" съобщи, че в сряда е извършена атака срещу сателитното й излъчване. Във връзка с това излъчването на телевизията е спряно, пише руската служба на BBC.

"Всъщност, успоредно с циничната атака срещу мирния Чернигов, имаше допълнителни опити за блокиране на сателитното излъчване на Украйна на транспондера Astra 4A 11766 H, където излъчват 39 телевизионни канала на "1+1" Media", съобщи телевизионната компания.

Според "1+1" от началото на март Русия активно се опитва да заглуши сигнала на украинските телевизионни канали на спътниците Astra4A и Hotbird13E, които принадлежат на европейските телекомуникационни компании SES и Eutelsat.

Телевизионната компания смята, че заглушаването на украинските телевизионни канали се дължи на желанието на Русия да "дезориентира обществото и да разпространява вражески наративи, особено в териториите, граничещи с временно окупираните градове и села".

Съдейки по съобщението на "1+1", излъчването на канали в кабелните мрежи и интернет продължава, като операторът призовава потребителите да се насочат към подобни алтернативни източници.

ISW: Забавянето на американската помощ за Киев помага на Русия да постигне пробив на бойното поле

ISW: Забавянето на американската помощ за Киев помага на Русия да постигне пробив на бойното поле

Зеленски подписа закона за мобилизацията