Парламентарната комисия по външна политика на руската Дума ще подготви постановление в подкрепа на британците след референдума за членството на страната в Европейския съюз (ЕС). Изготвянето на постановлението е възложено от председателя на Думата Алексей Наришкин, предава кореспондентът на БНР в Москва.

Преди допитването Наришкин коментира, че руската страна предпочита силен Евросъюз. Въпреки това Москва щяла да уважи всяко решение на британците.

Брекзит спечели, Великобритания си тръгва от ЕС
Обновена

Брекзит спечели, Великобритания си тръгва от ЕС

Близо 1 300 000 повече британци гласуват за Брекзит

Думата да излезе с решение за солидарност с народа на Великобритания за излизане от ЕС, предложи лидерът на крайните националисти Владимир Жириновски.

Зам.-председателят на комисията по външна политика Александър Романович определи като популизъм решението на председателя на Думата.

Излизането на Лондон от Евросъюза нямало да повлияе съществено  на Русия, тъй като тя имала достатъчно свои проблеми. Това пък е мнението на влиятелния икономист Алексей Кудрин. Той е и заместник-председател на Съвета по икономическа политика при президента.

Според сенатора от горната камара на руския парламент Константин Косачов отношенията между Москва и Лондон ще бъдат повлияни от резултатите от вота.

Москва ще трябва да изгражда други тип отношения с Великобритания, при Брекзит. Това обяви още преди седмица и постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов.