Стартирането на военната операция на Русия срещу „Ислямска държава" в Сирия приближи по-близо победата на сирийската армия над терористичните групировки.
Това обяви сирийският министър по въпросите на националното помирение Али Хайдар, цитиран от руски медии.

Руски щурмови самолети Су-25, Су-24М и Су-34, с подкрепата на самолети Су-30, извършват въздушни удари в Сирия от 30 септември след молба от сирийския президент Башар ал Асад.

От началото на въздушната кампания руските военно-космически сили извършиха стотици въздушни удари, убивайки множество екстремисти и разрушавайки командни пунктове, тренировъчни лагери и складове за боеприпаси, обобщават руските проправителствени медии.

Сто процента, без съмнение руската операция ще ускори победата на сирийската армия. Тя се превърна в нов етап в развитието на събитията на бойната сцена и е гарантира благоприятна почва за нови придобивки на сирийската армия, на които сега сме свидетели", подчерта Хайдар в интервю за РИА "Новости".

След началото на руската въздушна кампания шефът на Генералния щаб на сирийската армия обяви, че въоръжените сили на страната са започнали мащабна операция за възвръщането на териториите, окупирани от терористи.