Руска атака с дрон повреди критична инфраструктура в украинската Виницка област. За това съобщи местен служител, предаде "Ройтерс".

Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са свалили 24 от 29 дрона от типа "Шахед", изстреляни от Русия при атаката през нощта над девет региона.

Военновъздушните сили на Украйна казаха, че руските сили са изстреляли две противовъздушни управляеми ракети С-300 и две ракети Х-31.

Областният губернатор на Херсон Олександър Прокудин каза, че противовъздушната отбрана е свалила пет дрона над неговия регион в събота и уточни, че руските атаки в региона през последния ден удариха критична инфраструктура, административна сграда и девет жилищни къщи.

Областният губернатор на Николаев Виталий Ким каза, че един от дроновете, свалени от противовъздушната отбрана, е причинил пожар в стопански постройки, който впоследствие е потушен и не се съобщава за жертви.

По-рано тази седмица Украйна заяви, че е отблъснала една от най-големите руски атаки с дронове на далечни разстояния от февруари 2022 г., като е свалила всичките 89 дрона, включително "значителен" брой примамки, опитващи се да изтощят противовъздушната отбрана на Украйна.

Русия свали ракети и дронове над Крим и други руски региони

Русия свали ракети и дронове над Крим и други руски региони

Броят на пострадалите се уточнява