Снаряд е избухнал близо до руското посолство в сирийската столица Дамаск в четвъртък следобед. Загинали са неизвестен засега брой сирийски военнослужещи, има и ранени, заяви говорителката на посолството, цитирана от руски медии.

Няма жертви сред дипломатическия персонал в руското посолство в Дамаск, обявиха от руското външно министерство.

„Експлозията е станала на контролно-пропускателен пункт на сирийската армия, който се намира на около 300 метра от сградата на посолството. Има жертви сред сирийските военнослужещи", изтъкнала говорителката.

Тя допълнила, че по сградата не са нанесени материални щети. Според арабската версия на телевизия RT сирийски охранител е загинал, а други трима са ранени при обстрела.

Във вторник два снаряда се приземиха в помещения на руското посолство в Дамаск, причинявайки щети, но нямаше пострадали хора. След атаката руското външно министерство заяви, че разглежда огъня като терористичен акт.

Членовете на Съвета за сигурност на ООН категорично осъдиха терористичната атака спрямо руското посолство в сирийската столица, подчертавайки необходимостта за изправяне на извършителите пред правосъдието.

След инцидента сирийските власти засилиха сигурността на посолството.