Военен самолет се разби в морето, но няма пострадали цивилни обекти на територията на Севастопол, каза губернаторът на града Михаил Развожаев, цитиран от ТАСС.

"Военен самолет се разби в морето. Виждам, че украинските телеграм-канали публикуват много различна информация. Граждански обекти не са пострадали", написа Развожаев в своя канал в "Телеграм".

Според кмета на града пилотът е успял да катапултира. Той е бил прибран от спасители недалеч от брега, няма опасност за живота му.

По-рано беше съобщено, че морският пътнически транспорт в града е спрян.

Преди това няколко неофициални руски телеграм канала съобщиха, позовавайки се на очевидци, че разбилият се самолет е изтребител Су-35. Те публикуваха видео, чиято автентичност не е потвърдена.

Според тях самолетът е бил свален от руската ПВО. Към момента няма независимо потвърждение на тази информация.

Припомняме, че това не е първият случай, в който Русия сама сваля свой самолет Су-35. На 28 септември 2023 г. руските сили за противовъздушна отбрана вероятно са свалили един от собствените си многоцелеви изтребители Су-35 над Токмак, приблизително на 20 км зад текущата фронтова линия. Това се посочва в разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Зеленски: Русия е загубила 15 самолета от началото на февруари

Зеленски: Русия е загубила 15 самолета от началото на февруари

Тревожни данни за бойната авиация на Кремъл