Четирима мъже бяха арестувани, след като кокаин на стойност 40 милиона паунда беше открит в задната част на микробус на паркинг в кръчма в Йоркшир, Великобритания, съобщава "Гардиън".

Около 500 кг от наркотика са открити в Vauxhall Vivaro на паркинга на Stags Head Inn в Лели, Източен Йоркшир, уточнява Националната агенция за борба с престъпността.

Смята се, че наркотиците са били прехвърлени от кораб, плаващ край бреговете на Хъл, до брега с помощта на надуваема лодка няколко часа преди това. Лодката е била изоставена на плаж.

22-годишен от Аргайл, 32-годишен от Обан и 24-годишен от Кембълтаун, всички в Шотландия, бяха арестувани по подозрение за заговор за внос на наркотици. Задържан е и 39-годишен от Колумбия.

Това беше значително количество кокаин и конфискацията му ще бъде сериозен удар за организираната престъпна група, която се опита да го пренесе нелегално в Обединеното кралство, според изявление на полицията.

Разследването продължава. 

Операцията е била извършена с помощта на полицията в Хъмбърсайд, регионалния отдел за организирана престъпност на Йоркшир и гранични сили.