Жестоки сблъсъци са избухнали тази сутрин между сирийски войски и бунтовници в столицата Дамаск и сирийския град Алепо, съобщиха жители и от Сирийския Център за човешки права, съобщава „Франс прес".

Вчера вечерта е имало стълкновения в южните квартали Ал-Хаджар ал-Асуад и Тадамун в Дамаск и тази сутрин са подновени, казаха от Центъра.

Имаше многобройни координирани атаки срещу военни постове в района преди зазоряване. Последваха сблъсъци и фракции от палестински бойци се присъединиха към двете страни на конфликта", изтъкна директорът на организация Рами Абдел Рахман.

Той подчерта, че много жители на Ал-Хаджар ал-Асуад и Тадамун са се преместили в палестинския лагер Ярмук, за да се спасят от боевете.

В североизточната част на Алепо - квартал Захраа - и на летището в Алепо се водят боеве.
Според базирания във Великобритания Сирийски Център, в Захраа до сграда на военновъздушното разузнаване има сериозни сблъсъци между армията на Асад и бунтовници.

Жител в засегнатия район заяви, че това са най-големите сблъсъци.

Почти една седмица живеем в страх. Чуваме всичко - стрелбата от автоматите, танковете, експлозиите. Толкова се страхуваме, че преместихме моите синове от тяхната стая във вътрешността на къщата", обясни 37-годишният Самир.

Сблъсъците от преди зазоряване са най-големите за цялата седмица. Бяха спрели за 1-2 часа тази нощ и след това отново започнаха", добави той.