Повече от половината граждани на Пловдив ще гласуват на предстоящите местни избори на 27 октомври. Това става ясно от социологическо допитване на "Маркет линкс" по поръчка на bTV, проведено сред 542 души в периода 21-24 септември по метода на личното интервю в Пловдив.

14% от анкетираните в града под тепетата са обявили, че няма да гласуват, десет на сто са на мнение, че "по-вероятно е да не гласуват", а 17% са отбелязали, че "по-вeроятно ще гласуват".

Социологическото проучване показва, че най-голяма подкрепа за кмет на Пловдив получава Здравко Димитров от ГЕРБ - 21%. На второ място с 19% е Славчо Атанасов от ВМРО. В тройката е и независимият кандидат Дани Каназирева, издигната от "Съюз за Пловдив" с 8%.

Около 2% подкрепа получават Николай Радев от БСП, кандидатът на "Демократична България" Атанас Костов и Любомира Ганчева от АБВ.

Управляващата партия печели и най-много общински съветници в Пловдив. Според допитването 22% от анкетираните подкрепят ГЕРБ. За общински съветници от ВМРО и БСП биха гласували 11% от пловдивчани.