"Внесохме пълна листа за общински съветници, очакваме максимален резултат. Имахме трима общински съветници от АБВ, бяхме в коалиция, сега се явяваме самостоятелно.".

Това заяви Ивайло Калфин - водач на листата на партия АБВ за общински съветници на предстоящия местен вот.

Имаме кандидати за кметове на 10 района и на 5 населени места освен кандидатите на общинските съветници, поясни той.

"Разчитаме в следващия общински съвет да сме факторът, който допринася първо бюджетът на София да се харчи прозрачно и гражданите да знаят къде отиват парите. Много ми се ще да има места в София, където следващите общински съветници и кмета да могат със затворени очи да минат по тротоара поне две преки без да се спъват и да си счупят краката", каза Калфин. 

И Волен Сидеров влиза в битката за столичен кмет

И Волен Сидеров влиза в битката за столичен кмет

Сидеров го обяви на протест срещу предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман

Той обясни, че имат кандидати за районни кметове за кв. "Слатина" - Николай Цоцомански, за Нови Искър бившият кмет Валентин Котов, за Красно село е Иван Керчев. По думите му те имат и кандидати за "Възраждане", "Овча купел". Това са хора, участвали и до сега в избори с добри резултати от предишен вот.

"АБВ има достатъчно самочувствие, че може да присъства и самостоятелно. Миналият път бяхме в коалиция с партията на Георги Кадиев и социалдемократи", каза Калфин. 

Димитър Делчев води листата на "десните", подкрепящи Манолова

Димитър Делчев води листата на "десните", подкрепящи Манолова

Коалицията ще се бори за максимален брой общински съветници

Според него трябва или да има големи коалиции. Той уточни, че подкрепят Мая Манолова за кмет, за да се промени модела на София, но всяка партия трябва да се докаже, но не са съгласни с всички предложения на Манолова.

Не е проблем съветът да е по-шарен. Това е повече склонност да се търси съгласие, обясни водачът на листата на АБВ.

По думите му, шаренията води до по-консенсусна политика. При по-изразено мнозинство то решава. "Няма нищо лично, моделът, по който се управлява София е порочен. Той е непрозначен".