И Волен Сидеров влиза в битката за столичен кмет. Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров обяви решението си пред журналисти по време на протест пред Съдебната палата в София. 

На протеста са членове и симпатизанти на "Атака", които оспорват решението на съда за предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман. Полфрийман уби студента Андрей Монов на 28 декември 2007 г

Освободиха предсрочно осъдения за убийство Полфрийман

Освободиха предсрочно осъдения за убийство Полфрийман

Според съда били налице законови основания за освобождаването му

Преди два дни културни дейци поискаха Сидеров да се кандидатира за кмет на столицата. 

Манолова: Битката за София не е между ГЕРБ и БСП

Манолова: Битката за София не е между ГЕРБ и БСП

Така се опитвали да я представят Борисов и Фандъкова

Припомняме, на 2 септември стана ясно, че Йорданка Фандъкова влиза в битката за кмет на София. Така настоящият кмет дава заявка за четвърти мандат. На същия ден и Мая Манолова обяви, че ще се бори за кметския пост. 

Към момента те са най-изявените кандидати за бъдещ столичен градоначалник.

Според социологическо проучване на Центъра за анализи и маркетинг Йорданка Фандъкова ще получи нов мандат, ако се кандидатира на предстоящите местни избори.

По-късно проучване, направено от "Маркет линкс", показва, че Мая Манолова би събрала по-голяма подкрепя спрямо Фандъкова, ако също се кандидатира за поста. Тя самата изрази увереност, че ако реши да се включи в битката за столицата, ще спечели изборите. 

Бивш зам.-министър и журналист сред кандидатите за общински съветници на ГЕРБ-София

Бивш зам.-министър и журналист сред кандидатите за общински съветници на ГЕРБ-София

Настоящият кмет Йорданка Фандъкова е водач на листата

Малко след тях - на 9 септември, от партия "Възраждане" издигнаха бивш военен пилот за кмет на София. Николай Дренчев е бивш пилот на изтребителите Миг- 23, предприемач и един от основателите на партията.

На 23 септември евродепутатът от ВМРО/Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки обяви своята кандидатура за столичен кмет.

От "Демократична България" издигнаха кандидатурата на арх. Борислав Игнатов.