Последните дни станах обект на чудовищна лична атака, която удари най-близкия до мен човек. Моментът е тежък, но смятам, че обществото трябва да знае фактите.

Това написа арх. Борислав Игнатов, кандидат за кмет на София от "Демократична България" по повод на скандала, в който името му бе забъркано.

По думите му, жената до него е жертва на изнудване от бивш партньор, продължило с години, за което тя е взела съответните мерки.

Причината за действията му е, че тя е сложила край на връзката им. Затова той си отмъщава със снимки, правени преди повече от 10 години.

Сега обаче като кандидат за кмет, той също се оказва жертва - вече на политическо изнудване.

Приятелката ми е невинна жертва на дългогодишен тормоз. Снимки, направени преди повече от 10 години от човек, когото е обичала и му се е доверила, са използвани за шантаж и изнудване от него, след като тя слага край на връзката им през 2011 г.

В безсилието и злобата си, той си позволява да разпространи снимките в интернет чрез фалшиви профили, прониква в електронната ѝ поща, и прави всичко, за да я унижи и срине. Тя предприема необходимото снимките да бъдат свалени. Незабавно подава и жалба в МВР, към която предава и флашка с разпространените против волята ѝ снимки. Следствието обаче остава без резултат.

Сега, когато тези снимки се тиражират, ние разбираме, че те не са изчезнали и вече се превръщат в инструмент за долнопробна атака в политическа кампания, разказва Игнатов.

Питам се с какво предизвиках такава грозна агресия, която хвърли човека до мен в дълбок шок и срив? Явно си мислят, че всичко е позволено, за да запазят отровното статукво и да откажат нормалните хора да искат промяна. Аз обаче не се отказвам, напротив - ще водя тази кампания с още по-голяма решимост.

Надявам се всичко това да послужи на други млади хора да се предпазят от грешки на кого се доверяват и как се държат в дигитална среда.

Благодаря на всички, които искрено ни подкрепят. Давате ни сили в много труден за нас момент.

Стоя до моето момиче и я обичам, написа още Игнатов.

Припомняме, че редица кандидати за столичен кмет реагираха остро след публикуваните в някои издания лични снимки и отхвърлиха категорично този начин на водене на предизборна кампания.

Манолова отвратена от предизборната кампания

Манолова отвратена от предизборната кампания

Борисов осъди подобни методи срещу конкуренти

Премиерът Бойко Борисов също разкритикува такива методи.

Асоциацията на европейските журналисти започна инициатива "Без порно журналистика". Повод за нея е публикация с порнографско съдържание, показваща момиче, за което се твърди, че е приятелка на единия от кандидатите за кмет на София.