Политическа партия "Възраждане" издига бивш военен пилот за кмет на София. Това стана ясно на пресконференция в БТА.

Николай Дренчев е бивш военен пилот на Миг- 23, предприемач и един от основателите на партията.

По думите на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов само безцелното критикуване и посочване на грешките в управлението без съответно посочването на решението на проблемите и поемането на отговорност не трябва да се допуска. Затова в партията е започнал дебат за самостоятелна кандидатура и самостоятелна листа за общински съветници.

"Фандъкова е моделът Борисов - еднакво престъпен, еднакво циничен, еднакво безпардонен и демонтирането ще даде началото на демонтирането на модела на управление на ГЕРБ", подчерта Костадинов.

Фандъкова влиза в битката за кмет на София
Обновена

Фандъкова влиза в битката за кмет на София

Получила е заявка за подкрепа от СДС

"Спасение единично за всеки от нас не може да има, вън от дома ни се сблъскваме с начина, по който са подредени обществените дела", изрази мнение Николай Дренчев. Според него София не е мегаполис, "имаме уникален природен парк Витоша, а до там няма възможности за градски транспорт".

Дренчев подчерта основните проблеми на града като замърсения въздух, ограничените паркоместа, ремонтите на ремонта и неефективния контрол. Пълната липса на професионализъм е главната критика на кандидат-кмета към управлението на Фандъкова. Дренчев ще се бори за повече места в детските градини и сигурността в пътния трафик и понижаване на цената на билетите за градски транспорт. Той ще настоява и за екологичен анализ.

От "Възраждане" настояват Йорданка Фандъкова да отговори дали смята, че има корупция в Столична община, кой назначава хората в екипа й и кой носи отговорността за тези действия.

"Столична община има най-развитата бюрократична система, но с напълно нефункционална администрация", разкритикува Костадинов.

В Банкя на 6 септември партията е взела решения за всички кандидатури и ще участва в местния вот през октомври със 71 кандидати.

Мая Манолова се кандидатира за столичен кмет
Обновена

Мая Манолова се кандидатира за столичен кмет

Очаква се още днес тя да подаде оставка като омбусман