"Движение България на гражданите", Земеделски народен съюз, НДСВ и "Път на младите" регистрираха в Общинската избирателна комисия в София обща листа. И четирите организации подкрепиха Мая Манолова, която беше издигната от инициативен комитет за кметския пост.

Водач на листата ще бъде лидерът на ДБГ Димитър Делчев, на второ място като гражданска квота е общинският съветник Воислав Тодоров, а след него е Ана Вилфан от "Път на младите". Председателят на ЗНС Румен Йончев е на четвърта позиция, а водачът на младежите на ДБГ Андрей Петков е пети, следван от Лъчезар Ценков от НДСВ.

В листата влизат и четирима членове на инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет - финансистът Бисер Манолов, Ана Вилфан, кардиологът д-р Мирослав Ангелов, и Воислав Тодоров, като първите двама представиха програмата на кандидатката за кмет.

Манолова: Битката за София не е между ГЕРБ и БСП

Манолова: Битката за София не е между ГЕРБ и БСП

Така се опитвали да я представят Борисов и Фандъкова

След регистрирането на листата Димитър Делчев изрази притеснение, че битката за столицата ще бъде нечестна, тъй Йорданка Фандъкова все още не е излязла в отпуск от кметския пост.

Не е морално да рекламираш себе си и своята листа, докато посещаваш обекти, изградени или ремонтирани с парите на всички нас, данъкоплатците, категоричен бе той. Според него това е злоупотреба с власт.

Делчев посочи, че коалиция "Движение България на гражданите" регистрира пълна листа от 61 души и ще се бори за максимален брой общински съветници. Като ключова мярка той изтъкна цялостния ремонт на тротоарите в столицата. Според него Столичната община трябва да получи част от данък общ доход на софиянци, за да има достатъчно средства градът да се превърне в подредена европейска столица.

Основната цел на дясно-центристкото обединение било премахването на корупционния модел на управление на ГЕРБ в София.

Припомняме, на 5 септември стана ясно, че партията на Меглена Кунева подкрепя Мая Манолова за кмет на София.

По-късно председателят на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев отрече ДБГ да се е коалирал със социалистите за подкрепата на Манолова.

Подкрепата за Манолова "изгони" Зеленогорски от ДБГ
Обновена

Подкрепата за Манолова "изгони" Зеленогорски от ДБГ

Найден Зеленогорски и десни съмишленици правят нов политически проект