Алексей Петров ще поиска касиране на изборите след консултации с всички, които днес изразиха опасения за организацията на вота. Това заяви кандидат-президентът и бивш съветник на ДАНС, минути преди да влезе в НДК.

Според него резултатите ще станат ясни "след като се отворят урните и се види Бойко Борисов колко ни е определил". "Тези, които днес не разбраха какво искам да кажа с определението за вота "бойкоборисовщина", след края на изборния ден вече знаят", допълни още той.

Според него политиците, които са основни фигури трябва да поискат касиране на изборите, защото това е тяхна работа. „Те говорят с моя език. За всичко това аз предупредих първи, сега отново ще им предложа тази идея пръв - да се касират изборите", призова Петров.

По думите му от ГЕРБ "са подготвяли чували", използвали са натиск и са насаждали страх, за да победят в изборите.

Той каза още, че няма да се оттегли от политиката, въпреки резултатите от изборния ден. Петров заяви, че не е отскоро в политиката, но обясни, че е участвал в политиката, когато става дума за малкия и среден бизнес, за националната сигурност и икономиката на страната. "Винаги съм работил за хората - 30 години произвеждам сигурност", коментира още той.

Петров също посочи, че отказите от участие в социологическите проучвания са 40%. „Бяхме свидетели на отлично организирани избори", иронично коментира бившият съветник на ДАНС.

Според него, ако народът избере Плевнелиев като един малко зависим президент от Борисов, то това бързо ще доведе до падане на това правителство и до предсрочни избори.

Петров отказа да посочи кого ще подкрепи на втория тур. „Ще гласувам, но това е мой личен въпрос и моя лична тайна", заяви Алексей Петров.