Партия „Атака" ще участва самостоятелно на местните избори. Това заяви лидерът й Волен Сидеров във Варна, цитиран от „Дарик". Изключения от тази политика може да се допускат само в смесените райони. Целта ще бъде да не бъде допускана победа на ДПС кандидатите.

Сидеров коментира декларацията на парламента срещу действията на националистите пред софийската джамия „Баня Башъ". Според него депутатите са изпреварили съда и Народното събрание е действало като конвент. „Тук, в този случай, парламентаристите, които гласуваха тази декларация, явно им харесва да смесват властите", коментира Сидеров.

Той припомни, че по подобен начин е бил „осъден" от парламентарното мнозинство през 2006г. за хулигански прояви на магистрала „Тракия" без да е изяснено какво всъщност се е случило. Според Сидеров, става дума за инициативи на Иван Костов, който не може да приеме, че „Атака" имат повече депутати от него.

Сидеров посочи, че ако партия "Атака" бъде забранена това ще удовлетвори ДПС, но не може да се забрани каузата "Атака". Според него, инцидентът е довел до демитологизирането на легендата, че ГЕРБ и "Атака" са коалиционни партньори, което никога не е било вярно.

Той допълни, че не е заявил оттеглянето на подкрепата на партията, ръководена от него, за правителството. Според Сидеров, „Атака" е застанала зад ГЕРБ през 2009 г. в името на стабилността на реформистки дейности, които трябва да се извършат и на спасяването на страната от финансовата криза. „Този въпрос продължава да стои, защото тези теми не са решени", посочи Сидеров.

По думите му активността на националистите не се е повишила заради наближаващите президентски избори. „След изборите през 2009 г. имаше важни въпроси за решаване, които засягат финансовата стабилност на страната и ние решихме, че можем да изчакаме няколко месеца или година без да поставяме непременно нашите теми, но това не означава, че сме ги отменили", заяви Сидеров. Той допълни, че се надява тази коректност да е била оценена от ГЕРБ.