Шансове за правителство с третия мандат има. Това заяви пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

Според него сега трябва да се правят преговори за кабинет и да се търси решение.

Той подчерта, че от "Демократична България" са готови за сериозни преговори, защото моментът за държавата много е тежък. Трябва да бъдат запазени определени граници, но решение трябва да се търси, поясни Атанасов.

По отношение на разпространените кадри с полицейско насилие при протестите миналото лято той изрази мнение, че прокуратурата е направила всичко необходимо, за да "прикрие тези безобразия".

Христо Иванов иска с третия мандат да отложи изборите за пролетта

Христо Иванов иска с третия мандат да отложи изборите за пролетта

Той готов да води разговори с всички партии, но без ГЕРБ и ДПС

"Парламентът иска главният прокурор да даде доклад не по фактите, събирани вътре в делата, а по движение по делата. Искаме да знаем кога са образувани тези дела, защото делата ако са образувани сега, преди 20 дни, е очевидно, че някой е прикривал действията на полицията, които са престъпни", обясни Атанасов.

Според него има сериозни проблеми в кадровата система на МВР по време на управлението на ГЕРБ.

Политикът заяви, че в България продължаваме да говорим за полицията като за репресивен орган. По негови думи макар и 30 години след промените, няма пълно отърсване от милиционерщината в системата на МВР.

Атанасов бе категоричен, че полицията трябва да бъде помощник на гражданите, а не да ги мачка.

Той подчерта, че върхът на държавата е знаел за това, защото ги е поръчал, за да бъдат пресечени протестите в самото начало.

Христо Иванов за формулата и техниката на третия мандат

Христо Иванов за формулата и техниката на третия мандат

ДБ ще вземе позиция на парламентарна група другата седмица