РЗС призова своите симпатизанти да подкрепят на балотажа за президент кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев. Яне Янев и кандидатът на партия за президент Атанас Семов, чийто лозунг в кампанията беше „Ще уволня Бойко Борисов", се срещнаха по-рано с премиера Борисов в Министерски съвет, съобщава Дарик.

Въпреки че доскоро РЗС обвиняваха управляващите в полицейщина и корупция, след разговора си с министър-председателя Яне Янев съобщи, че ще даде подкрепа на Росен Плевнелиев в балотажа срещу претендента от БСП Ивайло Калфин.

Позицията си Янев защити с обяснението, че България не може да си позволи още един президентски мандат на БСП и ДПС в услуга на руската мафия.

Припомняме, вчера Националното ръководство на ДСБ призовава членовете и симпатизантите на партията да застанат зад Росен Плевнелиев на втория тур на президентските избори. Това обяви на пресконференция лидерът на "тъмносините" Иван Костов и обясни, че в противен случай - алтернативата е победа за Калфин, подкрепен от ДПС, която десните не могат да приемат.