Гласувах този хаос, рекет върху българите да престане. Убеден съм, че откакто от вчера, от онзи ден, започнаха да излизат далаверите на управляващите, когато за всички стане ясно какво са правили, и малкото, останали за гласуват за тях, ще се отвратят", не пропусна да спомене основните си съперници от "Продължаваме промяната" Борисов, след като упражни правото си на глас в родния си град Банкя.

Светът е война, подчерта първият човек в ГЕРБ и призова - политическите партии трябва да създадат консенсус по между си в отговор на руската агресия.

"Русия е ясен агресор в лицето на Путин, нищо лошо против руския народ. При този фарс на референдумите (в четирите украински области, бел.ред.), България трябва да бъде много ясна, категорична и точна къде се намира - в Европейския съюз, в НАТО. И именно затова влизането в еврозоната трябва да е първата и най-важна задача. Това ни гарантира да сме там, при белите държави", посочи експремиерът.

Лидерът на ГЕРБ не пропусна да изтъкне своята лична роля в построяването на газовата междусистемна връзка "Комотини-Стара Загора", която влезе в експлоатация официално вчера и по която страната ни ще получава по 1 милиард кубически метра евтин азерски газ годишно. "Вчера видяхме поредната опорка, по която се упражняваха две години. Видяхте - и Мицотакис, и Урсула фон дер Лайен, и Алиев, и Вучич, заявиха, че благодарят на Бойко Борисов, че го започна (интерконекторът, бел.ред.). В момента имаме редкия шанс да сме най-диверсифицираната държава на Балканите, с най-мощната компресорна система и междусистемни връзки."

Не следва да се допуска страната да влиза в спирала от избори, като логичната цел на всяка партия, явяваща се на избори, следва да бъде първа и да управлява, каза още той.

"Призовавам колегите за разум след довечера. Даже много ми харесва това на "Да,България", нали ЦИК няма да ме глоби? Разумът да надделее", направи аналогия с предизборния слоган на "градската десница" Борисов.

"Това е най-приятното нещо за мен. Това е най-голямата глупост, която могат да поискат. Ако лидерите, ако хората, които определят политиките на партиите, не са ангажирани в едно правителство, то ще е изключително компромисно и нестабилно. Това ще е тяхна грешка и мой плюс. Още повече, че аз в момента съм най-добронамереният човек към тях, към всички партии. Ако знаете в централата сега как бучат моите от типа на Делян Добрев, Дончев, Дани, Деси да не говорим. Те не знаят какво си пожелават. Аз съм най-добрият и разумен политик, аз съм човекът с най-много опит, с най-много контакти. Доказано. И Вучич, и Мицотакис, и Ердоган, виждате, Бойко Борисов бива споменаван. Защо?", отговори Бойко Борисов на въпрос на News.bg дали е готов на компромис да предложи другиго за премиер, ако ГЕРБ стане първа сила.

25.5% активност към 16 часа на предсрочния вот
на живо

25.5% активност към 16 часа на предсрочния вот

"Галъп" измери 35,3% активност към 19 ч., "Тренд" - 33,6%, "Алфа рисърч" - 34.5%