Победа? Вирусът не е победен и нищо не е свършило нищо. Благодарение на мерките, дисциплината, хората, които усвоиха правилата и вниманието излизаме в първата петица по най-малко загинали, но вирусът си витае.

Премиерът Бойко Борисов не се чувства победител стана ясно от изказването му пред БНТ, въпреки че изброи всички успехи на властта с взимането на мерки против разпространението на епидемията от коронавирус - от ограниченията през защитните облекла до производството на лекарства.

Борисов чул гласа на науката от доц. Атанас Мангъров

Борисов чул гласа на науката от доц. Атанас Мангъров

Атанас Мангъров не очаква втора вълна на заразата с коронавируса

Борисов цитира главният епидемиолог на Швеция и съжалението му за тактиката на държавата, довела до голям брой жертви. "Между двете теории аз карах точно по средата", заяви Борисов и подчерта: "Нашите мерки бяха първи, най-навременни и най-леки."

Затова и вървим обратно на другите държави - едно по едно, заедно с народа и хората, затова и излязохме първи от строгите мерки и всичко е изчислено - стъпка по стъпка и всичко е изчислено - от болниците през маските и лекарствата, увери Борисов.

Днешният гаф с информационната система за коронавируса, Борисов оправда с това, че и сайтът на СЗО днес бил блокирал.

Приказките за трупове и чували, Борисов оправда с желанието за информираност и припомни репортажите от Италия и Ню Йорк.

Борисов изпрати Ананиев да оправя недомислиците в заповедите си

Борисов изпрати Ананиев да оправя недомислиците в заповедите си

Създаваме проблем с нашето недомислие, призна премиерът

Премиерът обаче не се чувства победител, тъй като "макар много по-живи и здрави, от кризата излизаме от кризата много по-бедни. Затова е сега трябва особено много да се внимава, по думите на Борисов, "да не си объркаме държавата и да работим като пчелички".

Брутен вътрешен продукт се прави с работа, а не с лежане и къде и колко ще почиваме, посочи премиерът и пак се похвали с мерките, включително и с намаляването на ДДС-за ресторантьорите. И Германия, и Гърция от нас гледали.

По никакъв начин намаляването на ДДС за книгите и детските стоки, Борисов не разбира като сделка с ДПС, въпреки че предложението е тяхно. Книгите и по-ниското ДДС за тях било "отдавнашна мечта" на Борисов.

Борисов настоя, че държавата работи на пълни обороти, изброявайки инфраструктурни проекти и проекти в енергетиката. Там, където има газопроводи - няма войни, заяви отново Борисов, според когото и АЕЦ "Белене" ще стане един "фантастичен, много хубав проект". С какви пари обаче, премиерът не отговори на този въпрос. За похвала било и това, че такъв елитен концесионер ще стъпи на летището в София, за което днес Върховният административен съд пусна процедурата.

Ударното строителство продължава въпреки пандемията, доволен Борисов

Ударното строителство продължава въпреки пандемията, доволен Борисов

Премиерът подкара джипа по обновения обходен път на Габрово

Лъжите една по една с времето отпадат, виждат се, че са лъжа, а ние вървим напред, уверен е Борисов по отношение на критиките спрямо управлението.

По темата за обвиненията спрямо Васил Божков премиерът не взе отношение, заявявайки, че не се меси в работата на прокуратурата. Призна обаче, че бизнесът му е взет, но в полза на държавата и то за българския спорт.

За намеците, които бизнесменът прави от Дубай с публикациите си във фейсбук, Борисов заяви, че карикатурите са му любими. Не е изнанадан от действията на бизнесмена, но отрече управлението на ГЕРБ да го е облагодетелствало, включително и със законодателни промени.

"От Божков съм получил една пура, в централата на ГЕРБ, когато дойде с представители на БиТиВи", посочи Борисов, но не казва причината за посещението на бизнесмена. Като причина Борисов заяви, че си запазва правото, за да може и той да прави карикатура и комикси след време, тъй като сега като премиер бил "скопен" да говори.

Заклевам се нито една стотинка, един лев, едно евро не съм взел, заяви Борисов, прекръствайки се.

Той бе категоричен, че никога нито едно действие от страна на ГЕРБ не е било в негова (на Васил Божков, бел.ред.) полза: "Закон не е променян в услуга на който и да е било... И газа и цената на прекупвачите, и хазарта - всяко едно действие и стотинка били в полза на народа, на спорта." "Не за мен, не за частна фирма, за народа", увери Борисов.

Борисов бил добър импровизатор, щял да надиграе Божков

Борисов бил добър импровизатор, щял да надиграе Божков

Това смята политологът Андрей Райчев

Иначе в атаките в момента Борисов прозря атаки "на същите" или ако "не са същите, ама са около същите", припомняйки случая с бюлетините Костинброд и сценария около него.

На въпрос за отношенията с бившия си заместник и първи помощник, Борисов заяви, че преди Цветан Цветанов е направил каквото може за ГЕРБ, а сега прави каквото може, за да го разбива. Премиерът разказа и притчата на Соломон и двете майки, които спорят чие е бебето.

Отстраниха общинското ръководство на ГЕРБ в Плевен

Отстраниха общинското ръководство на ГЕРБ в Плевен

Причината - незадоволително представяне на местните избори