Най-логичното за мен е президентът Георги Първанов да се върне в БСП, след като изтече мандата му, тъй като тази партия го издигна за постa. Смятам, че всякакви други дебати за това какво ще се прави в БСП след изборите са абсолютно контрапродуктивни и вредни сега за предизборната кампания. Те я минират.

Това каза в отговор на журналистически въпрос в Русе председателят на БСП и депутат Сергей Станишев.

Той обясни, че тази тема повече няма да я коментира и единственото важно нещо в момента са резултатите на изборите на кандидата за президент Ивайло Калфин и кандидатите за кметове и общински съветници, подкрепени или издигнати от партията.

"Ще насоча всичките си сили и ще дам всичко от себе си за това. И очаквам същото от всеки, който милее за БСП и мисли за съдбата на страната", заяви Станишев. По думите му Ивайло Калфин ще бъде на балотаж с кандидата на ГЕРБ.

Освен БСП нямало кой друг да сложи "спирачка" на партията на Бойко Борисов. На тези избори "непосредствената" задача не била свалянето на ГЕРБ.

"Непосредствената задача е да се запази балансът в България между стремежа на една партия да подчини всичко. Ако хората харесват това, което се случва, то може да стане, или да се спре този модел на управление, който е едноличен и без перспектива", каза Станишев.

От Русе и областта лидерът на БСП започна своите предизборни обиколки в страната в подкрепа на кандидата за президент Ивайло Калфин и кандидатите за кметове.