На брифинг на "Позитано 20" Нинова показа документа и заяви, че в него са залегнали всички предложения на столетната партия. Първата стъпка е да има писмен документ за това какво ще правим в един бъдещ парламент и бъдещо правителство, като това е извървяно успешно, категорична бе Корнелия Нинова.

Нинова изтъкна, че съставът на Министерски съвет е отговорност на мандатоносителя, като социалистите няма да предлагат министри, не се пазарят за места и постове. БСП ще направи предложение до Националния съвет на партията - ИТН да преосмисли решението за кандидата за премиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев. Ако кандидатурата не бъде оттеглена, БСП няма да подкрепят ИТН за кабинет. Социалистите не дават срокове за оттеглянето на кандидатурата на Петър Илиев, като се надяват молбата им да бъде удовлетворена.

Депутатите на Капон няма да подкрепят предложения кабинет на ИТН

Депутатите на Капон няма да подкрепят предложения кабинет на ИТН

Мария Капон гневна след интервю на Петър Илиев

Нинова не даде конкретен отговор на журналистическите въпроси какво в първата телевизионна изява на Петър Илиев ги е накарало да поискат от ИТН да бъде заменен. БСП не си сменя поведението и позицията спрямо другите партии. Не, от началото до край ние следваме нашата линия и взимаме решенията през колективните органи, подчерта Нинова.