"Коалиция за България" пусна своя нов телевизионен клип, в чийто фокус са вредните според левицата приватизационни планове на десния съюз "Борисов-Костов". Това съобщиха от пресцентъра на БСП, цитирани от БТА.

От там допълват, че КБ е навлязла в нова фаза на предизборната си кампания. Основната й цел е да се акцентира върху опасните икономически планове на ГЕРБ и Иван Костов и да разясни отговорната си и насочена към хората лява програма, се посочва в позицията на коалицията.

В него се отбелязва още, че гражданите имат възможност за избор - или левицата със своя силен и ефективен икономически план, или дясната коалиция на Борисов и Костов и техните приватизационни планове.

Според КБ ГЕРБ цели да формира дясна коалиция с партиите-членки на ЕНП, водени от Костов.
Този съюз обаче води след себе си политическа нестабилност и финансов хаос, защото готви приватизация в ущърб на интересите на хората, заявяват от БСП.

Според тях от този съюз може да се очаква "това, което направи Иван Костов с Авиокомпания "Балкан" и с "Кремиковци"".

Затова "Коалиция за България" е длъжна да предупреди хората, че ако бъдат допуснати до властта, Борисов и Костов ще приватизират пенсионната система, здравната система, университетите и българската енергийна индустрия, се допълва още в съобщението.

"Коалиция за България" е силно разтревожена от плановете им, които целят последствията от световната икономическа криза да бъдат заплатени от българските граждани, заявяват от пресцентъра на БСП.