Търсим подкрепа на политиките и приоритетите на "БСП за България", затова и решихме да поканим кандидат-премиера на разговор с ПГ на БСП. Това обяви пред Нова телевизия Филип Попов от БСП.

За мен и за нас е важна договореността по политиките и приоритетите. А точно кой е министър, не е толкова важно, стига да няма някои драстично неприемливи фигури, обясни Попов. По думите му важно е Народното събрание да приеме тези политики и да ги изпълнява.

Нека да изчакаме и да не се избързва да се поставят червени или други линии, призова депутатът. Предстои и Национален съвет, на който също ще бъдат коментирани конкретните имена на министри, а и на това ниво ще се вземе окончателното решение.

Пламен Николов действа с риск, но с премерен риск

Пламен Николов действа с риск, но с премерен риск

ИТН: Предпочитаме да управляваме сами, предлагаме политики

БСП продължава да търси формулата за поемане на писмени гаранции и писмен ангажимент за изпълнение на политики срещу подкрепа за кабинет на "Има такъв народ".

Филип Попов призна, че БСП до последно не са били наясно с името на номинирания за премиер от страна на ИТН. Имена не са обсъждани по никакъв начин на срещите на експертно ниво с хората на Слави Трифонов, въпреки че най-интензивни, а и продължителни бяха преговорите именно с ПГ на БСП за България", след повишеното напрежение между т.нар. протестни партии и ИТН в последните дни.

БСП отиват на диалог с ИТН за кабинет

БСП отиват на диалог с ИТН за кабинет

От Националния съвет ще получим мандат как да продължи оттук нататък

Относно това дали БСП може да реализира третия мандат, при условие, че не успее да се състави кабинет и Радев връчи мандата на левицата, Попов заяви, че от БСП имат готовност, но и Националният съвет трябва да се произнесе в такъв случай. "Сега сме в началната фаза на рулетката, нека да не бягаме пред вятъра", призова Попов.