Постигнахме най-висока степен на съгласие по приоритети с "Има такъв народ" що се касае до конкретни политики. Чакаме името на министър-председателя, когото ще предложат от ИТН. Това коментира в Народното събрание председателят на БСП Корнелия Нинова. Силният човек на "Позитано" 20 изрази удовлетворение от проведените преговори с партията на Трифонов, но отказа да коментира дали са били обсъждани конкретни имена.

Има няколко "червени линии", от които БСП няма да отстъпи и от които зависи евентуалната й подкрепа за кабинет на ИТН.

В икономически план "столетницата" се обявява против "неолибералната политика" и по-конкретно срещу идеите за приватизацията на Българската банка за развитие.

БСП и ИТН съвпаднаха на 100% за съдебната реформа

БСП и ИТН съвпаднаха на 100% за съдебната реформа

Разговорите са се оказали продуктивни

На второ място - Северна Македония да не бъде допусната в Европейския съюз, ако това накърнява българските национални интереси, подчерта Нинова. Освен това БСП твърдо ще се противопостави на всякакви опити за приемане на Истанбулската конвенция и внедряването на "джендър идеология".

След като вчера левицата покани "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" на разговори, все още такива не са били провеждани, стана ясно още от изказването на Корнелия Нинова. "Христо Иванов ме помоли да отложим разговора. От Мая Манолова не получихме отговор", каза председателят на БСП.

След като бъде обявено официално името на кандидат-премиера на "Има такъв народ", както и съставът на кабинета, БСП ще свика за втори път националния си съвет, за да се реши - ще има ли подкрепа кабинетът "Трифонов" или не.

БСП се похвали със съгласие с ИТН по 8 точки

БСП се похвали със съгласие с ИТН по 8 точки

Продължава разговорите с ИТН