В политиката няма само нормални периоди на развитие, има и трусове, разместване на пластовете, а точно такова време е сега, заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган при откриване на предизборната кампания на движението в Балчик.

По думите му тъкмо сега интересът на Европа към страната е много силен и политическият интерес към Европейския парламент поради неговата много важна роля е мащабен.

Затова тази "вълна" трябва да се използва позитивно, каза Доган. Направете пробив, призова партийният лидер членове и симпатизанти на ДПС и поиска движението да спечели 20 000 гласа в Добричкия регион на предстоящите избори за Европейски парламент. Няма друга формула за оцеляване в политиката освен изпреварващото развитие.

Трябва да изпреварваш другия, за да си равнопоставен. Напоследък анти-ДПС кампанията стана едва ли не мода, защото на никого не му е приятно да бъде изпреварван, заяви Доган в обръщението си към избирателите, което нарече опит за изповед.

Партийният лидер оприличи ДПС на експресен влак, в който се качват толкова пътници във всеки регион, колкото силна позиция има движението по места.

Властта не ни трябва за перчене, тя е инструментариумът за решаване на конкретни регионални проблеми, допълни Ахмед Доган.