"Обещания по време на сватба". Така кандидатът на ГЕРБ за кмет на столицата Йорданка Фандъкова определи предизборната кампания на останалите претенденти.

Аз казвам, че ще можем да осигурим 1500 места в детските градини, а друг ги обещава двойно, посочи тя, цитирана от БТА.

Тя категорично отхвърли спекулациите, че бяга от дебати с опонентите си. Спекулациите явно са важна част от кампанията на моите опоненти, подчерта тя.

Преди няколко дни участвах в дебат за културата, който беше в Дома на киното и не се излъчваше по телевизията, обясни тя и допълни, че кандидатът на БСП Георги Кадиев е излязъл по средата на диспута, предаде БТА.

Според нея темата за културната индустрия, която е била повод за диспута в Дома на киното, не е маловажна, защото с нея се осигуряват 4000 работни места, а освен това тя води след себе си и косвени ефекти върху други отрасли.

По думите на Фандъкова още в началото на кампанията тя е потвърдила участието си в един телевизионен дебат - на 19 октомври, а малко по-късно и в още един - на 21 октомври. Тя допълни, че в останалото време следва програмата си за срещи с избирателите, защото счита, че те са по-важни за хората, "защото там става ясно какви са постигнатите резултати, а не кой какво обещава".

Междувременно червеният кандидат-кмет на София Георги Кадиев призова всички претенденти за поста да подпишат съвместна декларация, с която да приканят Йорданка Фандъкова да участва в предизборните дебати и преки диспути до края на кампанията.

Според Кадиев кметът на София демонстрира не само незачитане на основни демократични принципи, а и показва страх и гузност, родени от "безпрецедентния и безскрупулен начин на управление на града".

"Поведението на г-жа Фандъкова по време на кампанията всъщност е логично следствие на цялостното й "управление на града" - безлично, анонимно и марионетно. И в същото време дълбоко корумпирано и некомпетентно", се казва в декларацията, изпратена до медиите.