Длъжни сме да направим всичко възможно да има едно редовно правителство - стабилно, защото това е инструментариумът, който позволява в една парламентарна република предвид предстоящата тежка зима и есен да посрещнем тези предизвикателства. За това настоя депутатът от БСП Филип Попов в кулоарите на парламента преди извънредното заседание на Народното събрание, посветен на записите от полицейското насилиев.

До този момент БСП показа, че е предвидима партия - ясна, категорична и последователна в отстояване на политиките и на това, което е добро за държавата. Представихме държавническо мислене на практика, посочи Попов.

БСП твърдо за актуализацията на бюджета

БСП твърдо за актуализацията на бюджета

Част от служебния кабинет е свързан с БСП

Той изрази надежда, че разумът ще победи математиката.

Във връзка с актуализацията на бюджета Попов предполага, че бюджетът ще бъде внесен от Министерския съвет. Вчера стана ясно, че по-голямата част, даже всички парламентарно представени партии не възприемат този бюджет. Всяка една от тях има забележки по този бюджет, посочи той.

Знаете ги нашите забележки. Ние заявихме, че когато бъде внесесн този бюджет в Народното събрание, ще направим своите предложения между първо и второ четене, като се надяваме те да бъдат взети предвид и разбира се, да бъдат гласувани, защото те са в насока посрещане на предстоящата криза, каза още Филип Попов.