Следва конституционна процедура, ще се завърти рулетката и следват мандати. А с тези, които са постъпили некоректно с нас, няма да разговаряме повече. Няма смисъл, защото ние разговаряхме вече с партиите на протеста. Това обяви в кулоарите на Народното събрание депутатът от ИТН Филип Станев.

Той бе категоричен: Ако опцията трети мандат се случи - ще е без нас.

Станев каза, че решение какво ще правят за в бъдеще тепърва ще се взема, а кандидатът им за премиер Пламен Николов остава депутат.

Депутатите гласуваха, че мандатът за съставяне на кабинет на ИТН е неуспешен

Депутатите гласуваха, че мандатът за съставяне на кабинет на ИТН е неуспешен

ГЕРБ/СДС позволиха с гласовете им "против" да бъде приключен първият мандат

ИТН е опозиция на всички май, не сме го целили, целта ни бе да има кабинет. Трети мандат ще има със сигурност - но няма да го подкрепим, категоричен бе Филип Станев.

На въпрос приятели ли са Слави Трифонов и Мая Манолова, Станев отговори, че са се виждали многократно, не са били тайни срещи, до скоро те са били приятели в обществен план, но нито тя е искала нещо от него, нито той от нея, имаше колебания да се кандидатира за кмет на София.

В заключение ИТН са категорични: "С действията си партиите на протеста предадоха волята на хората, които бяха месеци на площада и искаха смяна на модела Борисов, Гешев и т.н., "Това не се случва", е констатацията на Филип Станев.

Тошко Йорданов: Всички са овъртолени като свински черва

Тошко Йорданов: Всички са овъртолени като свински черва

Зам.-председателят на ИТН трудно сдържа нервите си