Всичките са овъртолени като свински черва, да се оправят. Това заяви депутатът и заместник-председател на ПГ на ИТН Тошко Йорданов в кулоарите на парламента, опитвайки се да избегне въпросите на журналистите в критичната ситуация от последните два дни в българския парламент.

Ние няма да предложим кабинет, щом не ни подкрепят, посочи Йорданов.

Така или иначе всички, по думите му, са работили заедно и в името на мнозинството да си вземат решение - "Христо Иванов е бивш министър на Бойко Борисов и му викаше шефе", "Мая Манолова беше в БСП и викаше спасете Орешарски, дайте шанс на Орешарски", "Гласува Делян Пеевски с едната си ръчичка и за шеф на ДАНС", "Татяна Дончева да не казвам през какво мина", продължи с обвиненията към т.нар. партии на протеста Тошко Йорданов.

Депутатите гласуваха, че мандатът за съставяне на кабинет на ИТН е неуспешен

Депутатите гласуваха, че мандатът за съставяне на кабинет на ИТН е неуспешен

ГЕРБ/СДС позволиха с гласовете им "против" да бъде приключен първият мандат

В пленарна зала има 175 депутати, които могат да решат всичко, което смятат за необходимо. Всички са работили заедно и кажете ми кой не е бил в коалиция с някого досега? Същата теза като на Тошко Йорданов, но в по-друг стил обясни и депутатът от ИТН Пламен Данаилов, който бе номиниран за финансов министър във втория проектокабинет на ИТН. Секунди преди това Народното събрание все пак гласува, че мандатът за съставяне на кабинет на ИТН е неуспешен.

Декларацията е достатъчно ясна какво казва, умерена е и е премислена, обясни Данаилов за излизането на ИТН от пленарна зала.

Той посочи, че мандатът е изчерпан и президентът може да пристъпи към връчването на втория проучвателен мандат. Всичко е изчерпано като разговори, какво не се изговори в последните седмици, само и само някои да се упражнява по риторика от Народното събрание. В риториката и в дебатите атака срещу личността е последният аргумент, който във всеки един учебник пише, че е забранен да се използва, обясни Данаилов.

Според него в момента се наблюдават едни аматьорски изпълнение. Предстоят много по-важни неща - без комисии нито един закон не може да бъде приет, за да работят институциите трябва да има комисии в парламента, посочи Пламен Данаилов.

Десислава Атанасова предупреди за конституционна криза

Десислава Атанасова предупреди за конституционна криза

"Доскорошните партньори на ИТН си вадят мръсното бельо на показ"

"Аз в момента не знам, нямам представа, след това гласуване премиер ли съм или не съм?" Пламен Николов сподели объркването си пред журналисти в кулоарите на парламента. Той не присъства в пленарна зала заедно с цялата си парламентарна група.

Той увери, че ИТН не тикат страната към конституционна криза. Всеки човек има право на волеизявление, но просто при тези условия не желая да приема този мандат, каза Николов, като отказа да отговори повече на журналистически въпроси.