На общо събрание на местната организация на ГЕРБ в Сливен досегашният кмет на общината Йордан Лечков е номиниран за трети мандат, съобщиха от партията, цитирани от БТА.

На събранието е била издигната кандидатурата и на Десислава Танева, депутат и областен председател на ГЕРБ, която си е направила отвод.

Както и на изборите през 2007 г., Лечков е предложен да бъде водач и на партийната листа за съветници. Втори в списъка е общинският координатор на ГЕРБ Здравко Костадинов, следван от досегашните съветници Васил Йовчев, Мария Григорова, Димитър Батаков.

Предложението ще бъде внесено в изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ за утвърждаване. Още на 2 юли Сливен премиерът Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ ще издигне сегашния кмет на общината Йордан Лечков за трети мандат.

Тогава министър-председателят се аргументира с думите: Йордан Лечков е направил и продължава да прави много за Сливен. Като всеки човек и той има слаби неща, които през следващия мандат с наша помощ ще оправи. В много други области, като спорта, и това, което прави в Сливен, много кметове могат да му завиждат.

Кандидатурата на Лечков обаче засега все още не е обявена официално от изпълнителната комисия.

На общото събранието са били номинирани кандидатите за кметове на 24 населени места в община Сливен.