Изборите ще бъдат тогава, когато президентът ги насрочи с указ, а лидерът на ВМРО все още не знае как те ще се явят - в коалиция и каква точни или самостоятелно.

И в момента ВМРО продължава да е в коалиция с НФСБ, т-нар Обединени патриоти, но от дълго време не е разговарял с Валери Симеонов заради епидемичната обстановка, посочи Красимир Каракачанов в студиото на БиТиВи. Ще се направи коалиционен съвет, на който ще се вземе решение за начина, по който патриотите ще се явят на избори, но според Каракачанов на първо място като по-важно ще е да се направи преглед и да се отчете направеното до този момент от тях и коалицията, в която участват с ГЕРБ.

Засега, според него, повече анализатори, отколкото самите те, говорят за коалиционно споразумение с ГЕРБ и продължаване на управленската коалиция в предизборна.

За какво гласува България през 2021 г.?

За какво гласува България през 2021 г.?

Съзтезателите по изборната писта вече загряват на старта

Министерство на отбраната е заявило готовност да предостави 3-4 хеликоптера "Кугър" за системата на Спешната помощ, но Министерство на здравеопазването трябва да прецени дали тези машини ще им свършат работа, като се преоборудват, и дали е на сметка да се преоборудват. Може и да е по-изгодно да се закупят нови и специализирани машини.

Красимир Каракачанов защити модернизацията на армията като добре премислен акт и процес, който на практика дава пари на българския бизнес. Вече бойната техника не се купува и поддържа само навън, в чужбина, а каквото можем, го правим с български фирми, обясни Каракачанов. Нито една държавата не е намалила разходите си за отбрана и сигурност, въпреки пандемичната обстановка и разходите за здравеопазване - така Каракачанов отговори на призивите да не се дават пари за отбрана. Според лидера на ВМРО критиците в парламента са популисти.

Военният министър защити и процедурите с пряко договаряне за ремонт и поддръжка - "няма никакво съмнение, когато законът го позволява." Министерство на отбраната не може да бъде донор на всички отрасли в българския бизнес, но въпреки това са спестили едни 300 млн. лв., които са предоставени във фонда за борба за коронавируса, обясни Каракачанов. Конкретно Каракачанов каза, че няма друга фирма в България, която да изпълни поръчката за бронирани машини са спецсилите.

Радев и шефът на отбраната обсъдиха бойната подготовка на армията

Радев и шефът на отбраната обсъдиха бойната подготовка на армията

Двамата проведоха среща в президентството

Красимир Каракачанов честити днешния празник на всички българи и защити провеждането на Леденото в Калофер, обявявайки го за вековна традиция, преживяла и турското робство. Това е особено важно за него "във време, в което сме залети от безбожие и опити да ни бъде изтрита националната идентичност".

Лидерът на ВМРО не може да каже колко от привържениците и членовете на партията му ще се запишат за доброволна военна служба. Ангел Джамбазки няма да е сред тях, заради ограничението в закона от 40 години. Припомняме, че евродепутатът Джамбазки не ходил в казарма, въпреки че между 20-та и 30-тата му годишнина тя беше все още задължителна. Не може да направи изключение за Джамбазки, изключенията се правят от законодателя, който е фиксирал 40 години, обясни Каракачанов, който обаче призова всички млади момчета и момичета да се запишат, да служат на държавата си и да изпълнят дълга си.

Красимир Каракачанов коментира на кратко и отношенията с Република Северна Македония, като постави въпроса като част от нашата национална сигурност. Още дълго време ще почакат, ако продължават да се държат като ментор на България, посочи Каракачанов за приемането на РСМ в Европейския съюз.

Каракачанов няма да направи компромис с антибългарската политика на Северна Македония

Каракачанов няма да направи компромис с антибългарската политика на Северна Македония

По думите му България има своите ясни интереси