Обединените патриоти застанаха един до друг на пресконференцията в НДК след първия тур.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов изрази задоволството си от резултата. Нашата първа голяма победа вече е постигната, смята той. Българският народ имал сериозно политическо патриотично представителство. Симеонов намекна за бъдещо съвместно сътрудничество на патриотичните формации.

Кандидатът за президент Красимир Каракачанов благодари на всички около 600 000 патриоти. Убеден е, че патриотите изненадват социолозите. Ние правим само изненади, без да влизаме в ролята на дядо Коледа, отчете лидерът на ВМРО. Ние сме едно - като един юмрук, който ще налага правилните решения в българската политика, закани се той.

Коалицията била с перспектива и за бъдещото участие на патриотите. Тепърва ще видите какво означават обединени патриоти, обеща Каракачанов.

Показахме, че има смисъл, заяви още Красимир Каракачанов. Това е война за освобождението на България. Искаме да освободим българина от игото на ДПС, закани се патриотът. Искали да освободят хората от циганската престъпност и от купения вот. Битката продължава. Патриотизмът умира, но не се предава. Скоро България ще е различна , уверен е Красимир Каракачанов. Нито един глас, пуснат за патриотите, не бил загубен.

Атакистът Волен Сидеров на свой ред каза, че сега има нужда от дела. Направихме нещо добро, отчете той успешното сътрудничество между патриотите. Ще продължаваме по същия начин. Ще бъдем последователни, разумни и точни, категоричен бе Сидеров.

Патриотите нямало да влизат в ролята на чобани и затова нямало да призовават избирателите си да изберат Румен Радев или Цецка Цачева. Искали да чуят от кандидатите за втория тур да кажат не общи приказки, а конкретика по определени теми, които вълнуват патриотичните избиратели.

Пазарлъци не правим. В кондиция сме, вървим напред, увери Красимир Каракачанов.

Стана ясно, че Обединените патриоти не се страхуват от предсрочни избори. Днешният вот бил добра база за резултат на патриотите при парламентарен вот. Поне 45 депутати щели да имат при предсрочен вот.

Малко по-рано, на влизане за пресконференцията в НДК, Каракачанов бе категоричен пред журналисти, че предсрочните избори не ги плашат. Той пристигна заедно с лидера на "Атака" Волен Сидеров и председателя на НФСБ Валери Симеонов.

Каракачанов бе категоричен още, че тези 600 000 българи, които са ги подкрепили, са хора с разум и сърце. "Доволен съм, защото виждам, че за пореден път българският избирател опроверга екзит пола", коментира още той.

Каракачанов уточни, че Обединените патриоти са втора политическа сила в Русе, Враца, Долни Дъбник.

На въпрос дали очаква преформатиране на мнозинството, Каракачанов заяви, че има теми, които не са предизборни и визира увеличението на пенсиите, довършването на оградата на границата, недопускането на заселването на араби и афганистанци.

По думите му Обединените патриоти не водят преговори, а поставят въпроси.