"Коалиция за България" не е била никога марка на БСП. Това заяви пред Нова заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева.

По думите ѝ в АБВ нямат притеснения, че ЦИК може да откаже регистрацията заради подадените документи от БСП.
"Вчера по време на внасянето на документите за регистрация, специалистите от ЦИК провериха свидетелството за регистрация на марка и е крайно време да вярваме в институциите. Защото това постоянно прехвърляне на обвинение, изместване на фокуса, ерозира цялата държавност", коментира Ганчева.

Тя е категорична, че и законът, и моралното право са зад АБВ.

АБВ регистрира в ЦИК "Коалиция за България"

АБВ регистрира в ЦИК "Коалиция за България"

За обвиненията на БСП Румен Петков заяви, че на тях все някой нещо им краде

Припомняме, АБВ регистрираха в ЦИК "Коалиция за България".

В същото време БСП поиска от ЦИК да не допуска до вота формирование с такова име, с което преди години БСП и още няколко малки партии се явяваха на избори. От левицата твърдят, че са внесли доказателства в комисията, че марката "Коалиция за България" е притежавана от тях и никой друг не може да я използва.

Социалистите също така определиха регистрацията като стъпка, която обслужва интересите на ГЕРБ. Ганчева обаче твърди, че нищо не обслужва управляващата партия колкото това да се коментира един разговор във формата, не в съдържанието, защото основният опонент на "Коалиция за България" всъщност не бил БСП.

БСП обвини АБВ в кражба на търговската марка "Коалиция за България"

БСП обвини АБВ в кражба на търговската марка "Коалиция за България"

Внесли са в ЦИК доказателства за собствеността на марката

"БСП са ни конкурентите в ляво. Основният ни опонент са десницата и ГЕРБ", коментира още зам.-председателят на партията.

Тя обясни и че патентът за името "Коалиция за България" е от 2016 година, а през 2018 година БСП е изявила желание да търси право на ползването му, след като официално са се отказали от него преди години. Такава търговска марка нямало.