Дори Моника Станишева да прави някакъв пиар на "Инерком", това не означава, че БСП и ПЕС стоят зад него. Така социалистът Антон Кутев коментира пред bTV днешните твърдения на ГЕРБ, че БСП и ПЕС стоят зад скандала със сделката за активите на ЧЕЗ у нас.

Моника Станишева заплаши ГЕРБ със съд

Моника Станишева заплаши ГЕРБ със съд

Връзките й с "Инерком" били фалшива новина

"Да приемем, че Моника ни лъже, в което аз дълбоко не вярвам, но да речем, че има някаква връзка с това да поддържа пиара на "Инерком" - това означава ли, че БСП и ПЕС стоят зад фирмата", попита Кутев и добави, че става дума за долна лъжа, изречена от трибуната на Народното събрание, при това правеща внушения.

Драгомир Стойнев скочи на фалшивите новини на ГЕРБ

Драгомир Стойнев скочи на фалшивите новини на ГЕРБ

ГЕРБ наистина превърнали трибуната в селска седянка

Социалистът коментира и избирането на Пламен Георгиев за шеф на антикорупционния орган. По думите му от изказванията на Георгиев е станало ясно, че целият закон за антикорупционния орган ще се превърне в инструмент за пазене на мнозинството.

"Един корупционен орган трябва да гарантира независимост при разследването. Когато вземаш човек, който е очевидно политически свързан с въпросното мнозинство, той няма как да гарантира", категоричен бе Кутев и припомни случая около делото с Мишо Бирата, по което Пламен Георгиев е бил прокурор наблюдаващ.
По думите му целият български народ е чул как премиера Бойко Борисов казва на Мишо Бирата да прекрати проверката. "Това по всички български закони би трябвало да бъде престъпление. Единственият, който не го е чул, очевидно е прокурорът", отсече Кутев.

Пламен Георгиев оглавява Антикорупционната агенция
Обновена

Пламен Георгиев оглавява Антикорупционната агенция

Пламен Георгиев е кандидат на управляващите, Николай Николов - на БСП