Гласувах за промяна в България, за бъдещо ново управление и за много силни кандидати за кмет на София и президент, които могат да променят България. Това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров, който даде своя глас във Френската гимназия.

Той изрази убеденост, че кандидатите на СДС ще победят на днешния вот и призова хората да участват в „нашите избори и да подкрепят нашите кандидати, тъй като така ще бъдат по-силни на същинските избори, а това създава и енергия и много настроение."

Мартин Димитров, подобно на своя колега лот ДСБ Иван Костов, се опасява от манипулация на вота. Затова според него всички десни трябва да гласуват. Така тези, които се опитват да манипулират, няма да успеят. Той обаче не каза откъде очаква манипулации.

Запитан как ще коментира заявената от ГЕРБ подкрепа за кандидатите на СДС Димитров изтъкна, че всъщност правителството на Бойко Борисов подкрепя кандидатите на ДСБ, защото именно тъмносините имат зам.-министри в това управление.

Той е категоричен, че ако ДСБ искат да са изстинка опозиция на това управление, трябва да изтегли своите хора от кабинета.

На въпрос на news.bg какви трябва да са приоритетите на следващия президент Димитров заяви: „България трябва да бъде върната на европейския път на развитие, а ориентацията ни трябва да са ЕС и САЩ."

Ние сме като пробита кошница,  мята още той. По думите му Русия се опитва да налага скъпи проекти, които българските граждани ще изплащат години напред.

Новият президент трябва да бъде нова посока. Имаме нужда от категорична алтернатива, заключи Мартин Димитров.