Без официален коментар в нощта на изборите от победителите, според екзитполовете, от политическа партия ГЕРБ. Представители на български и международни медии чакаха часове след края на изборния ден коментар пред централата на партията, но такива, поне доброволно, не бяха дадени. Не се появи и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Говорихме достатъчно през предизборната кампания. Първо, благодарим на всички за подкрепата. И съветваме всички колеги политици преди да говорят, да мислят", изключително лаконичен бе вторият човек в ГЕРБ Томислав Дончев, който отказа какъвто и да е по-нататъшен коментар на предварителните резултати. 

ГЕРБ с категорична победа, но с неяснота за коалиция
Обновена

ГЕРБ с категорична победа, но с неяснота за коалиция

ПП, "Възраждане" и "Български възход" повишават

"Ще говорим, не сме канадци, за да се крием", добави на свой ред пък медийното острие на партията на Борисов Тома Биков. Причината за липса на коментар, подчерта той, е липсата на официални резултати от ЦИК.

"Не знам" - лаконичен бе той на въпрос къде е лидерът на партията Бойко Борисов.

Дневникът е подправен - предупреждение от три машини

Дневникът е подправен - предупреждение от три машини

В ЦИК са постъпили 6 жалби

"Доволни сме от нашите избиратели. Нека видим кой е първи, кой е втори, тогава ще говорим. Ще положим всички усилия, за да има правителство, дайте да има резултати и ще говорим. Съзираме всичко, когато видим факти, ние коментираме факти, не хипотези. Ние правим така", отговори на въпрос на News.bg относно евентуалните партньори на партията в следващия парламент Биков.

"Ще има изявление, когато има официални резултати, ние не сме от Канада, за да избягаме. От тук сме, от България, всеки ден се виждаме с вас по улиците", обеща скорошна официална партийна позиция бившият, а и бъдещ, народен представител.