Политическият сезон започна прекалено остро точно в момента, в който сме изтървали почти всички влакове. България трябва да търси максимален политически консенсус за подобряване на доходите на хората, за справяне с демографската криза, с проблемите в здравеопазването и образованието. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки.

По думите му той няма да бъде кандидат за кмет на Варна на предстоящите местни избори. В момента според него се разиграват някакви ниски страсти.

Стигаме до едни извратени ситуации, в които кандидати, които са част от системата, която е убивала семействата на хора с увреждания, убивала е образованието, докарала е България до тази демографска криза, сега част от протестиращите родители, подкрепят кандидати, които са основен фактор в системата, която ги е убивала.

Марешки призова президента да се включи в надпреварата за София

Марешки призова президента да се включи в надпреварата за София

Посъветва и да си видят кадрите в правителството

анкета

За местните избори…

Виж резултати

Очаквам кандидатурите с интерес 19.4%

Чакам да започне кампанията 15.4%

Не се интересувам 16.1%

Пак ще се харчат народни пари 39.3%

Какви избори? 9.8%

"Това, което отправихме към президента, съвсем добронамерено, е във връзка с това, че като президент са му орязани функциите, и ние му казваме, че най-прекият път към това да имаш възможност да покажеш качествата си е да се кандидатираш за кмет на София."

Така лидерът на "Воля" обясни предложението на партията, отправено към държавния глава. Той се ползва с голям рейтинг в момента. Видяхте и Мая Манолова напусна своя пост като омбудсман. Няма нищо страшно за всеки един деен човек, който иска да покаже качествата си", каза още Марешки.

Сред структурите на партията имало издигната кандидатура на Румен Радев, на Слави Трифонов, но няма нито един човек, който да е посочил Мая Манолова. Ние ги попитахме защо не подкрепят Манолова и те казаха, че тя също е от системата, която е създавала бедност и корупция в България, добави Марешки.

Манолова се бори за чиста  и зелена София, пита Фандъкова за сметопочистването

Манолова се бори за чиста и зелена София, пита Фандъкова за сметопочистването

Представя програмата си на 17 септември и я оставя отворена за столичани