Няма да ме спрат да се кандидатирам за кмет на Варна, заяви по време на пресконференция областният лидер на БСП във Варна Борислав Гуцанов, цитиран от dnesplus.bg.

Той поясни, че вече не се двоуми за това дали да се включи в „кметската" битка. Везната се е наклонила в тази посока след полицейската акция на 21 май, при която бяха открити незаконни акцизни стоки и бе намесено неговото име.

Съжалявам, че големите обещания на ГЕРБ за спиране на контрабандата и за влизане на милиарди в бюджета не се осъществиха, защото ако това бе станало, Варна нямаше да е в това икономическо състояние, заяви Гуцанов.

Той попита къде и защо се спряха проектите и парите за пристанището в града, защо не стана пътят Варна-Златни пясъци и защо няма нито един проект, по който да се развива Варна.

Трябва да призная, че ако Алеко Константинов се събуди в момента, „Бай Ганьо провежда избори" ще му се вижда, като провежда избори в пионерската организация, а не това, което се случва в момента в България, допълни още областният лидер на БСП.

Той е категоричен, че никой няма да го откаже силово от участие в изборите.

Припомняме, Борислав Гуцанов, бивш председател на общинския съвет във Варна и член на Изпълнителното бюро на БСП,  беше арестуван миналата година при операция "Медузите" по обвинение в съпричастност към злоупотреба с пари на община Варна за закупуването на автобуси - нови и втора употреба в общината, като голяма част от средствата са отклонени към определени лица.