Обсъждането на бюджета на МВР от депутатите в ресорната комисия тръгна лошо. Точно когато левицата започна с атаките за макрорамката за следващата година, спря токът на микрофоните.

Председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов овладя ситуацията, ангажирайки депутатите с делови въпроси. "Господин председател, токът дойде", радостно обяви малко по-късно социалистът Иван Иванов.

Бюджет 2018 е добър, въпреки трудното време, уверява Горанов

Бюджет 2018 е добър, въпреки трудното време, уверява Горанов

Пред медиите, финансовият министър отчете сериозен икономически растеж

Някои полицаи догодина ще получат до 15% увеличение на заплатите. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев при дебатите по първо четене на Бюджет 2018 в частта за МВР.

Продължава една тенденция за пълен застой в политиките, които провежда МВР, критикува Иван Иванов. Бюджетът не бил убедителен за повишване на капацитета за борба с организираната престъпност. Няма сигурност и за противодействие на миграционния натиск и борбата с тероризма.

Пари за нов изтребител и за кораб са предвидени в Бюджет 2018

Пари за нов изтребител и за кораб са предвидени в Бюджет 2018

Обещават повече пари за личен и за социален асистент

От БСП поискаха гаранции, че полицаите ще получат достойно увеличение на заплатите и да няма трусове в сферата Сигурност в навечерието на европредседателството ни.

Няма пълен застой в МВР, категоричен бе силовият министър. 57% от бюджета на МВР отива за борба с престъпността, стана ясно от думите му. Капиталовите разходи са малко, призна той . Бюджетът на министерството винаги ще е недостатъчен, смята Валентин Радев.