Желание да участват в политическата инициатива на Слави Трифонов са заявили над 2 000 души. Това съобщава в отворено писмо до медиите шоуменът Слави Трифонов, който преди месец обяви кастинг за политици - образовани, качествени и морални българи, които искат да участват в реална промяна на политическото статукво и начина, по който избираме и контролираме политиците в България.

В писмото си Слави Трифонов заявява, че процесът не е завършил - "защото всеки, който има желание, качества и възможности, би могъл да се включи".

"Аз лично съм изумен. Оказа се, че българи завършили Йейл, Харвард, Кеймбридж, българи, които имат успешен бизнес навсякъде по света, българи от всички университети в България, българи от целия обществен, политически, професионален и културен живот, изявяват желание да участват в подобен проект. Това е повече от прекрасно и, разбира се, отговорно", заявява Трифонов и гарантира, че осъзнава тази отговорност.

Със състрадание Борисов слуша идеите на Слави Трифонов
Обновена

Със състрадание Борисов слуша идеите на Слави Трифонов

Със сигналите от Фейсбук премиерът си решавал проблемите

Именно затова той се е свързал с българи, постигнали безусловни успехи, състезавайки се на терена на световната конкуренция, за да се включат и в своеобразна комисия за събеседването. Това, по думите му, са българи, които са преподаватели в най-различни университети в света, успели в различни аспекти и сфери на световния бизнес.

"Защото, уважаеми съграждани, има такива българи", убеждава Слава Трифонов и посочва, че вече са проведени разговори с много от тях и "за наше голямо удовлетворение, имаме подкрепата на голяма част от тях".

Слави Трифонов търси българите, които да ни измъкнат от 27-годишната каша

Слави Трифонов търси българите, които да ни измъкнат от 27-годишната каша

Тъжна, тъжна, тъжна работа, заявява шоуменът

Трифонов посочва и трите теми, по които ще се проведе събеседването:

  • Просперитетът на българина и просперитетът на българската нация.
  • Образованието - най-важната част за възхода на нацията.
  • Съдебната система - основен проблем на държавата.

"Така че, уважаеми съграждани, ние продължаваме", завършва писмото си шоуменът.

Припомняме, инициативен комитет около шоуто на Слави Трифонов организира подписка с искане за провеждане на референдум през миналата година. Макар и до гласуване да стигнаха само част от въпросите,референдумът се проведе заедно с изборите за президент, спечелени от Румен Радев. Именно неговата победа беше мотив Бойко Борисов да подаде оставка отново и така разглеждането на референдума беше допълнително затормозено.

Резултатите от гласуването, според ЦИК, не направиха задължителни прилагането на тезите от референдума, но избирателната активност беше достатъчна, така че въпросите да трябва да влязат в Народното събрание.

Нито предишното, нито настоящото народното събрание обаче не проявява активност в тази посока.

Слави спря протеста, но наблюдава депутатите още 2 месеца

Слави спря протеста, но наблюдава депутатите още 2 месеца

Нищо не е приключило и нищо не е свършило, заявява шоуменът

Макар и да оспорва резултатите от гласуването, ВКС отхвърли оконтачателно иска, на което шоуменът отговори също с гневно писмо.

Слави Трифонов вече веднъж излиза на протест пред Народното събрание, където в продължение на дни настояваше народните представители да изпълнят задълженията си. А и ангажиментите, които вече са поели. Припомняме, в деня на оставката си след драматичната победа на президента Румен Радев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че неговата партия ще поеме инициативата и ще изпълни волята на народа, въпреки че като цяло мнението в партията не подкрепя идеите за промени.

Вследствие на това Слави Трифонов обяви, че създава политически проект, който да обедини всички образовани и честни българи, които искат да участват в реална промяна на политическото статукво и начина, по който избираме и контролираме политиците в България.