Регионалният министър в оставка Николай Нанков бе лаконичен дали може все пак да остане на поста.

Не допускам нищо на този етап, коментира той в кулоарите на парламента. Няма да оттегля оставката си, изтъкна Нанков.

Попитан дали ще промени мнението си ако на коалиционен съвет го помолят да остане, министърът отговори: "Ама моля ви се, какви молби. Кой ще ме моли мене".

Нанков захапа "псевдоекспертите" по пътна безопасност. Подготвят се редица изменения за пътната безопасност. Всичко с времето си, философства Нанков, който вярва, че предприеманите мерки сега, ще дават резултат в средносрочен план.

Караянчева: Тримата министри остават в парламента, ако оставките минат

Караянчева: Тримата министри остават в парламента, ако оставките минат

Политиката не трябвало да загуби кадри като Нанков, Радев и Московски

Припомняме, от няколко дни напрежението в голямата коалиция отново се повиши, след оставката от миналата седмица на трима министри - Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски - във връзка с тежката катастрофа край Своге, която отне живота на 17 души.

На оставката остро се противопостави лидерът на НФСБ Валери Симеонов, тъй като те не са съгласувани с партньорите. На друга позиция е стои лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който няма претенции към премиера Борисов.

НФСБ и Валери Симеонов излязоха с остро изявление, с което поставиха ултиматум на правителството да започне същностни реформи. Симеонов предупреждава, че може да оттегли подкрепата си и да излезе от управлението.

От ВМРО поискаха коалиционен съвет заради оставките още в петък, а Каракачанов през цялото време призоваваше към диалог.

Във тази връзка вчера в МС се проведе коалиционен съвет на ГЕРБ и "Обединени патриоти", на който стана ясно, че НФСБ няма да се оттеглят от управлението на страната - стабилността на държавата надделя над емоциите на патриотите. Кабинетът "Борисов 3" продължава в изпълнение на управленската програма.