Преговори за кабинет все още не се водят, но аз лично съм готов да започна преговори веднага, защото това е важно. Това заяви съпредседателят на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" адвокат Николай Хаджигенов в сутрешния блок на БНТ.

Гласовете на БСП ни трябват, за да убием ламята, а без тях не можем да го направим, категоричен бе Хаджигенов и допълни, че това не означава, че коалицията ще се ожени за социалистите или ще направят някаква коалиция. От коалицията "Изправи се! Мутри вън!" ще преговарят и с "Демократична България", и с "Има такъв народ".

Според него това, което Борисов предлага, го прави с цел да оцелее още един ден.

По думите му част от хората искат веднага нови избори, сякаш изборите са вълшебна пръчица, с която Бойко Борисов ще изчезне и ще бъде оправена държавата. Искаме ли ОП в парламента, искаме ли Васил Божков, но сега е моментът, в който ГЕРБ и Бойко Борисов се гърчат. Ако сега направим избори, каква е вероятността той да извади още един златен пръст - доста сериозна, категоричен бе адвокат Хаджигенов.

Вигенин настоява за игра на сигурно, за да не се върне Борисов

Вигенин настоява за игра на сигурно, за да не се върне Борисов

Премахването на модела на ГЕРБ нямало да стане със сръдни

Има един приемлив резултат, който е доста четен, но това, което трябва да направим, е да съставим правителство и да довършим ламята. Това правителство може да има много кратък живот, но за този кратък живот трябва да променим Изборния кодекс, за да можем да променим начина на провеждане на изборите, настоя адвокат Хаджигенов.

Според него е възможно да има избори 2 в 1 наесен - предсрочни парламентарни избори и президентски избори. Това, върху което коалицията мисли, е как да има правителство. В една нормална работеща демокрация няма значение кой ще бъде министър-председател, посочи Хаджигенов.

От коалиция "Изправи се! Мутри вън!" са готови на всичко да приключат ГЕРБ и да започна да градят. Ако трябва да подкрепят правителство, за да променят нещата, биха го направили. Николай Хаджигенов би станал министър, ако трябва да пожертва себе си, като оцени представянето на коалицията на изборите като добро. Той бе категоричен, че всичко, което е излъчено от ГЕРБ, няма да бъде подкрепено.

Тошко Йорданов: Коалиция с ГЕРБ, ДПС и БСП няма да правим

Тошко Йорданов: Коалиция с ГЕРБ, ДПС и БСП няма да правим

Той отказа коментар и за призива на Нинова

Припомняме, вчера Борисов предложи да се гласува свикване на ВНС, където половината депутати са мажоритарни. От ГЕРБ нямало да внасят своето предложение за нова Конституция, но очаквали предложението на Румен Радев. Свикваме ВНС, решаваме всички проблеми и започваме на чисто, обобщи той.

По този повод лидерът на "Изправи се.бг" Мая Манолова заяви, че с предложението си Борисов цели да остане премиер до живот.

Президентът Румен Радев също излезе с позиция, заявявайки, че промените в основния закон трябва да са с дългосрочен хоризонт и не бива да се превръщат в залог за нечие политическо оцеляване.

Радев против промени в Конституцията като залог за нечие политическо оцеляване

Радев против промени в Конституцията като залог за нечие политическо оцеляване

Без действащ парламент е немислимо да се осъществяват конституционни промени, категоричен е президентът