Трябва да се играе на сигурно. За това настоя пред bTV депутатът от БСП Кристиан Вигенин.

По негови думи в момента ГЕРБ нямат партньори в този парламент. Нови избори обаче според него може да създадат парламент с партньори за Борисов, а резултатите на партии като "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" да бъдат по-ниски.

Вигенин подчерта, че не трябва да се забравя, че все още Борисов управлява и е начело на правителството.

Относно изявленията на "Има такъв народ" и "Демократична България", че не биха се коалирали с БСП, той заяви, че социалистите слушат внимателно какво се говори.

Трябва да сме внимателни какво казваме, за да не бъдат затворени някои врати, посочи Вигенин.

Той бе категоричен, че премахването на модела на ГЕРБ и възстановяването на държавността "няма да стане със сръдни".

Христо Иванов обеща: Никакви предизборни трикове

Христо Иванов обеща: Никакви предизборни трикове

ДБ против правителство на всяка цена, особено при оферта от ГЕРБ или БСП

По негови думи БСП е партия с ценен опит, който може да е от полза в тази ситуация, когато хората са показали, че не искат ГЕРБ да ги управлява.

Депутатът от левицата поясни, че не е задължително да има правителство с мандата на БСП, а може да е с подкрепата.

Относно представянето на БСП на парламентарните избори той заяви, че когато се създаде среда, в която хората искат нещо ново, старите партии в опозиция не могат да имат висок резултат.

"Това е тежка загуба и затова Изпълнителното бюро на БСП подаде оставка. Така трябва да се постъпи. Ние бяхме длъжни да отслабим натиска върху Корнелия Нинова, за да имаме работещ председател", обясни Вигенин.

Тошко Йорданов: Коалиция с ГЕРБ, ДПС и БСП няма да правим

Тошко Йорданов: Коалиция с ГЕРБ, ДПС и БСП няма да правим

Той отказа коментар и за призива на Нинова

Според него Нинова също е заявила своята отговорност за загубата, но БСП била партия с инстинкт за самосъхранение. Не трябва да започваме крамоли сега, а да проведем този разговор спокойно, още повече че назряват важни събития, отбеляза той.

Припомняме, по-рано днес лидерът на БСП Корнелия Днес Нинова призова Слави Трифонов, Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!" и "Демократична България" заедно да излязат с обща позиция срещу намерението на властта да отложи изплащането на концесионното задължение на концесионера на летище "София".