Патриотите на България имат шанс да постигнат успех на тези избори. Тази убеденост изрази в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на ПФ Валери Симеонов. Той и кандидатите на патриотите за „Дондуков 2” Красимир Каракачанов и Явор Нотев застанаха заедно пред медиите. 

Попитан дали е потиснал своето его, за да подкрепи кандидатите, Симеонов обясни, че е опериран от такова по рождение. Той бе лаконичен дали ще има бъдещо патриотично обединение.

Нека да си направим един общ президент, а тогава ще мислим за следващите крачки, защото ние имаме шанс да направим президент”, убеден е лидерът на НФСБ.

Нагласите, с които влизаме в съревнованието, са да покажем, че има алтернатива на досегашния модел, че патриотите в България са единни и че следващият тандем, който ще влезе в президентството, трябва да са хора, които защитават преди всичко и над всичко българските национални и държавни интереси, коментира и кандидатът за президент Красимир Каракачанов.

България съществува от 1400 г., по думите му и винаги е имала нужда от това някой да я защитава и да я брани.
За миналото си в ДС Каракачанов обясни, че не е получил една стотинка възнаграждение и го е правил с убеждението, че това е негов патриотичен дълг.

Амбицията ми е проста и ясна - да дадем алтернатива на всички онези хора, които смятаха и ни окуражаваха през последните две години и нас от ПФ, и „Атака“ да намерим силите да се обединим и ние го направихме, подчерта воеводата. Амбицията на патриотите била победа.

Също така той очаква в тази надпревара да излязат хора, които могат да обединяват нацията.

Според кандидата за вицепрезидент Явор Нотев кандидат-президентската двойка на трите обединили се формации е знакова.

Ние сме с по-далечен хоризонт и с по-далечни цели, посочи атакистът. По думите му двойката ще положи усилия да постигне единение на всички патриотични сили в интерес на страната.