Николай Пехливанов, който ще се участва в кметската битка в София от името на партия „Атака", обеща, че ако спечели изборите, за 4 г. ще икономиса от данъците на софиянци 1 милиард лева.

Той подчерта, че тези пари ще отидат за култура, осветление, детски градини и градски транспорт. Това са все сфери, в които липсва адекватна политика към момента, обяви атакистът и допълни, че София трябва да престане да е град на елементарните човешки неудобства.

По време на пресконференция той „пресметна" и че три месеца са достатъчни за ремонт на подлезите в столицата. Пехливанов припомни, че преди две седмици стартира и кампания за ремонт и пускане в употреба на градските тоалетни в София. По думите му грижата за достъпната градска среда ще бъде един от акцентите в неговото управление на столицата.

Според неговото проучване в София има общо 54 подлеза, а за ремонт на един от тях са необходими около 60 000 лева. Така около 3 милиона лева ще струва на Столична община да обслужи тези съоръжения. „Предвид бюджета на столицата тази сума не би следвало да представлява такъв проблем," счита Пехливанов и изрази притесненията си от факта, че подлезите са мръсни и опасни и обеща бързо разрешение.

Как да е по-различно, когато градските тоалетни са затрупани от боклуци и приютяват наркомани и бездомници?", коментира още той.