Към диалогичност и надмогване на различията призова президентът Румен Радев представителите на "Има такъв народ". Вторник е вторият ден на консултации между държавния глава Румен Радев и парламентарно представените политически сили. Във вчерашния ден президентът проведе разговори с "Продължаваме промяната", БСП и ДПС. След края на консултациите Радев следва да обяви в неколкодневен срок кога ще връчи първият проучвателен мандат за съставяне на правителство на победителите от ПП.

"Има такъв народ" са се доказали като партия на промяната, според Радев, но и той подчерта своята надежда, че опитът им от изминалата година им е дал ясна представа от предизвикателствата и проблемите.

Държавният глава даде за пример за подобно надмогване на различия, каквото е нужно в момента, двете служебни правителства, назначени от него, които донесли "стабилизиране на страната".

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" ще надмогне личното его и ще направи всичко по силите си, за да бъде съставено редовно правителство. Това заяви в президентството вторият човек в партията Тошко Йорданов.

"Предизвикателствата пред страната в момента са много по-големи от тези преди 3 месеца. Винаги сме правили това - да си спазваме думата и да назоваваме нещата такива, каквито са", подчерта Тошко Йорданов.

По думите му "моделът ГЕРБ-ДПС" все още не бил разграден. "Затова се надявам да има достатъчно разум и у другите политически партии, за да направим необходимите стъпки в разграждането му."

Два дни консултации при Румен Радев за съставяне на правителство

Два дни консултации при Румен Радев за съставяне на правителство

Последна е срещата с "Възраждане"