Добра активност на МВР преди изборите, винаги сме казвали, че работата в тази посока трябва да е точно тогава, а не в деня на изборите. Това заяви Калин Славов, от "Прозрачност без граници" пред БНТ.

Това беше най-активната кампания от 20 г., категоричен е Тихомир Безлов от Център за изследване на демокрацията. Трябва да се провери по рисковите секции как се развива вотът и дали има големи аномалии, които показват, че има купен или контролиран вот, смята още той.

Броене до последен глас: ГЕРБ/СДС води с  23.91% при 95.22% обработени протоколи

Броене до последен глас: ГЕРБ/СДС води с 23.91% при 95.22% обработени протоколи

Трета е БСП с 13,65%, следвана от ДБ с 12,55%

Рано е да се каже, че сме намерили панацеята в машините срещу купуването на гласове, смята Славов. Той препоръча, ако се иска проверка, да се броят бюлетините секция по секция.

Славов смята, че от Турция идва изненада откъм слабата активност на изборите. Безлов потвърди, че е изненадан от същия факт - дали има разочарование на електората или заради мерките срещу пандемията, които продължават да са строги, коментира той.

Калин Славов обяви, че от чужбина са подсказали на ЦИК за попълването на заявленията, как и къде да се подписват. Той коментира и решението на ЦИК да делегира правата за машинното гласуване на РИК, което и за в бъдеще е удачно.