Лидерът на Атака Сидеров е доволен от вчерашното гласуване на референдума. Гласуването е един отговор на българите против манипулациите и демагогията, категоричен бе Волен Сидеров. Вчера българите наказаха непоследователното поведение на премиера Борисов и ГЕРБ, допълни той.

Лидерът на Атака припомни, че до март 2012 Борисов е бил три пъти „за" АЕЦ Белене, а след това по нареждане на американското посолство според Сидеров рязко е заел позиция три пътни „не".

Над една трета от привържениците на ГЕРБ не изпълниха партийната повеля, каза още Сидеров и изрази задоволството, че между 30 - 35 % от симпатизантите на ГЕРБ са гласували в подкрепа на развитието на ядрената енергия.

В този вот Сидеров вижда разкол в ГЕРБ и прогнозира, че в следващия парламент максимум управляващата партия ще има 74-75 депутати.
Според Сидеров спешно е в 42-рия парламент партиите да представят план програма за развитие на България.

Сидеров изтъкна, че Атака е за смяна на икономическия модел в България както и за замразяване на депутатските заплати, заплатите на министри и шефове на агенции.
Той каза още, че ГЕРБ нямат такава план програма и недоумява защо БСП, претендираща за най-голяма опозиционна партия, също няма такава.

Сидеров не очаква подобна позиция от другите партии, защото, по думите му, те са по скоро литературни кръжоци или събирания тип Ганково кафене.

Сидеров посочи още, че ръководството на ГЕРБ трябва да си подаде оставка заради факта, че близо 35% от привържениците на ГЕРБ искат АЕЦ. РЗС също трябва да предприемат това.

Сидеров изрази съжалението си за вътрешния министър Цветан Цветанов, защото на вчерашната пресконференция на ГЕРБ вицепремиерът не могъл да обясни защо ГЕРБ са непоследователни в позицията за ядрената енергетика.